0800-145 775 info@akono.fi

Usein kysytyt kysymykset

 

Miksi ilmanvaihtokanavat tulisi puhdistaa?

Tilastot osoittavat, että lähes puolet kaikista keittiön tulipaloista alkavat liedeltä. Ilmanvaihtokanavissa olevat rasva ja lika voivat helposti syttyä palamaan ja pahentaa liesipalon aiheuttamia vaurioita. Pitämällä kanavat puhtaina voit minimoida vahingot onnettomuuden sattuessa. Säännöllisellä puhdistuksella voit lisäksi pidentää ilmanvaihtolaitteen käyttöikää.

Puhdistaako Akono Ventilation myös takkoja tai savupiippuja?

Ei, Akono ei suorita tulisijojen tai savukanavien puhdistusta.

Kuinka usein ilmanvaihtokanavat tulisi puhdistaa?

Puhdistuksen tarve vaihtelee asunnoittain ja siihen vaikuttaa esimerkiksi se, kuinka usein käytät liettä. Peukalosääntönä kuitenkin on, että sinun tulisi puhdistaa ilmanvaihtokanavat 2-3 vuoden välein.

Onko ilmanvaihtokanavista löytynyt mitään muuta kuin pölyä?

Olemme nähneet vaikka mitä ilmanvaihtokanavia siivotessamme! Pölyn lisäksi olemme löytäneet linnunpesän, kuolleita lintuja ja runsaasti torakoita vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Katso tästä:

Suoritatteko ainoastaan kosteiden tilojen poistoilmastointia?

Ei. Puhdistamme koko asunnon poistoilmanvaihdon. Poistoilmastointi on yleensä märkätiloissa, mutta se voi löytyä myös muualta talosta, kuten kellarista, makuuhuoneesta, vaatehuoneesta, olohuoneesta, jne.

Teettekö koneellista poistoilmanvaihtoa?

Kyllä, se on yleinen poistoilmastointijärjestelmä. Koneellisella järjestelmällä tarkoitetaan poistoilmakanavassa ulospäin ilmaa imevää puhallinta tai imuria.
Jos poistoilmastointiisi on liitetty puhallin (esim. PAX-puhallin), normaalisti ruuvaamme sen pois tai poistamme sen muulla tavalla, mikäli vain mahdollista.
Jos asiakkaan puhallin on keskellä putkea (epätavallista), se ei haittaa, jos hän tietää kuinka syvällä putkessa puhallin sijaitsee. Tämä on tärkeää tietää, jotta emme vahingoita huiskalla puhaltimen moottoria.

Käsittelettekö painovoimaisia ilmanvaihtojärjestelmiä?

Kyllä, luonnollisesti.

Entä liesituulettimen hiilisuodattimia?

Ei, emme käsittele liesituulettimen hiilisuodattimia, sillä jos keittiössä on kyseinen laite, sieltä ei löydy poistoilmakanavaa.

Entä LTO tai FTX -järjestelmä?

Koneellisen tulo- ja poistoilmajärjestelmän ilmanvaihtokoneet ovat yleensä varustettu lämmöntalteenotto LTO tai FTX -laitteella. Käsittelemme vain poistoilmakanavat lämmönsiirtäjään asti.

Käsittelettekö lämmönvaihtimen?

Ei, käsittelemme vain kanavan lämmönsiirtäjään asti.

Voiko Akono Ventilation puhdistaa tuloilmakanavia?

Kyllä, Akono voi pyynnöstä puhdistaa kaikki ilmastointikanavat.

Meillä on kaukolämpö / maalämpö, voitteko tehdä jotakin?

Kyllä, lämmityksen tyypillä ei ole mitään merkitystä tulo- tai poistoilmastoinnin kanssa.

Antaako Akono tositteen tehdystä työstä?

Kyllä, saat todistuksen siitä, mitä työtä tehtiin, kuka teknikko teki työt ja milloin tulemme uudestaan.

Onko katolle pääsy tarpeellinen?

Jos ilmanvaihtokanavaan on täysin mahdotonta tai vaikeaa päästä, siivous ja puhdistus voidaan tehdä suoraan katolta.

Puhdistatteko taloni ilmanvaihtokanavat, vaikka taloni rakenteissa olisi asbestia tai putket eterniittiä?

Asbesti / eterniitti ovat myrkyllisiä, joten teknikkomme eivät voi puhdistaa taloja, joiden rakenteissa tai putkissa on käytetty niitä.

Asbestisementtiä kutsutaan usein sen tunnetuimman tuotenimen mukaan eterniitiksi. Asbestisementti (eterniitti) koostuu asbestista, joka murskataan ja sekoitetaan sementin sekaan. Eterniitti kestää sään ja lämpötilan vaihteluja hyvin, minkä takia sitä on käytetty rakennusten ulkoseiniin. Asbestisementti on terveydelle vaarallista, sillä sitä käsiteltäessä asbestikuidut voivat tunkeutua hengityselimiin ja aiheuttaa asbestoosia ja syöpää.

Yleensä tällaisissa tapauksissa tarjoamme asiakkaallemme edullisempaan hintaan eterniittiputken tarkastuksen ja ilmavirran mittauksen todistuksineen.

Mitä muuta tulee tietää?

Ennen jokaista ensivierailua uudessa kaupungissa, lähetämme lehdistötiedotteen paikallislehtiin ja otamme yhteyttä paikalliseen pelastustoimeen ilmoittaaksemme tulostamme.

Kaikilla teknikoillamme on ID06-kortti, jota näytämme ovella tarvittaessa.

Yritystunnuksemme on 559039-6874 ja voit helposti etsiä lisätietoa yrityksestä ja sen verotiedoista täältä: www.allabolag.se/AkonoAB. Ensi vuoden puolivälissä tältä sivulta löytyy myös vuosiraporttimme.

Kuinka menetellä, jos varausvahvistusta ei tullut?

Varausvahvistus saattaa päätyä roskapostikansioon. Tämä johtuu erilaisista lähettäjän ja vastaanottajien käyttämistä Saapuneet -kansion asetuksista. @hotmail ja @telia -päätteiset osoitteet siirtävät viestit roskakoriin muita palveluntarjoajia useammin. Jos sinulla on varausvahvistukseen liittyviä kysymyksiä tai pyyntöjä, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Onko sinulla muita kysymyksiä?

Vastaamme niihin mielellään!

OSOITE

Akono AB
Dynamo Business Park
Hatanpään valtatie 24
33100, Tampere
Y-tunnus 2852271-6
0800-145 775
info@akono.fi